Jugant a La Fallera Calavera

La Fallera Calavera – El joc de cartes valencià. “Després de morir en una mascletà a causa d’un error en la seguretat, una fallera torna a la vida convertida en zombi.” D’aquesta manera es presenta La Fallera Calavera, el projecte convertit en joc d’Enric Aguilar, autor del joc.

¿Que hi ha en La Fallera Calavera per a que li dedique el meu temps i no em pose a fer de Youtuber sabut? Doncs té falleres i mascletaes, té zombis, aigua de València, referents històrics, situacions de conya, un disseny molt xulo i una manera d’aplacar al mal a través d’aconseguir els ingredients per fer la paella com qui busca invocar a Shenron. ¡Ho té tot!

Imatge promocional del joc.

Imatge promocional del joc.

El primer que veiem sobre el joc és que ve presentat en una capseta molt maca i pràctica, del tamany justet per a guardar dos muntons de cartes. El poc volum de la caixa i el fet de que no necessite tauler ni una preparació exhaustiva són un punt a favor de la jugabilitat, fent que La Fallera es puga jugar pràcticament a qualsevol lloc. Ho sentim pels Paladins de nivell 87 amb dret sobre les màgiques terres de l’Horta Nord i els seus farragosos daus de mil cares.

Abans de saber jugar, el joc entra per el ulls. El treball fet a les il·lustracions d’Esther Méndez és molt cuidat. Per exemple, es nota en detalls com que totes les imatges estàn pràcticament desaturades excepte per detalls de color, o en haver extret els elements típics valencians a un nivell molt divertit i desenfadat allunyat de la pompositat i càrrega dels Warhammers i els Magics de torn. Aixó si, tots els personatges tenen una cara de pertorbats que no la poden negar!

Joc de La Falllera Calavera

Joc de La Falllera Calavera.

La caixa, les cartes i les instrucciions del joc.

La caixa, les cartes i les instruccions del joc.

En aquest cas, parle de la primera edició que es va fer de La Fallera Calavera a través del crowfunding en la plataforma Verkami, així que és probable que les següents edicions tinguen revisions i que alguna cosa no quadre amb el que estic escribint. Per a qui no sàpiga com funciona el crowfunding, ací un resum: apareix de les ombres una senyora o un senyor com Enric Aguilar, amb una idea per a un projecte que cap empresari veu viable, i es posen a la busca de mecenes que financien el projecte, (¡Pueblo! ¡Necesito vuestro dinero! ¡Give me your money! en pla èpic), i d’alguna manera mística, ens venen la moto, ens tiren quatre coets, i sense saber com, ens pareix que els nostres diners no tenen més raó de ser que convertir-se en eixe magnífic joc/llibre/disc/que-no -podem-viure-sense-ell.

Orxateta, espardenyes pudents i una corbella per lliurar la batalla.

Orxateta, espardenyes pudents i una corbella per lliurar la batalla.

El sistema de joc és senzill, i per tant es presta a que els nous jugadors s’habituen de seguida a les regles. Amb un sistema de tres tipus de cartes (tresors, batalla i especials), comença la lluita per els ingredients de la paella que calmarà a la Fallera. Així, per torns, comencen els atacs i els contraatacs, sumant-li les cartes que canvien la direcció de la partida, com robar als demés o combinar cartes per a defendre’s o desviar atacs.

Situacions com enviar a la rata penada cleptòmana a furtar els ingredients per guanyar i bloquejar una situació d’espionatge amb una paella poden ser els moments més normals del joc, així que imagineu com pot ser la resta.

A l’hora d’atacar a la resta de jugadors, usarem personatges ja clàssics de la cultura popular valenciana: una alcaldessa perpètua, la Bellea del Moc, la Delicà de Gandia, el Capità Moro (que no té habilitats!) o Monleon amb el temible exèrcit de Monleonetes.

L'aeroport fantasma és una de les cartes especials del crowfunding.

L’aeroport fantasma és una de les cartes especials del crowfunding.

Als personatges també es sumen llocs i elements com la muralla de Morella, la gaiata de la Magdalena, la falla descomunal o l’aeroport fantasma (que si tens l’ingredient conill, val X2! Nyàs!) i situacions com la riuà, la Batalla d’Almansa (que a tots els tresors alcança!) o la Lluna de València.

La lluna a punt de caure sobre Términa. Queden 72h. Eeeeh... no.

La lluna a punt de caure sobre Términa. Queden 72h. Eeeeh… no.

Per vore més sobre el joc, altres modes de jugar, videos, il·lustracions, seguir La Fallera Calavera a les red socials i més coses com el llibre basat en el joc que fa poc que està a la venda, es pot accedir a la seua web: http://www.lafalleracalavera.com/

En resum, estem davant d’un joc de partides ràpides i molt addictiu. La Fallera Calavera és una d’eixes sorpreses que només apareixen cada molt de temps.

Despedixc aquesta entrada del blog de House of Diogenes amb una frase mítica de la llengua valenciana:

“Senyora, vol que li toque la clòtxina?”

La Fallera és una de les cartes de personatges al joc.

La Fallera Calavera, la jefa.

  


¡Suscríbete y no te pierdas ningún post!

Recibirás semanalmente un mail con todas las novedades del blog.


Jordi Mullor B.

Disturbed photographer, in love with art.

More Posts - Website

See us Follow us
© House of Diogenes. All rights reserved.
Instagram House of Diogenees Twitter House of Diogenees Facebook House of Diogenees Vimeo House of Diogenees Mail House of Diogenees